Καθημερινά 13:15 - 21:00 & Σάββατο 9:00 - 14:00

Λεωφόρος Κηφισίας 185, Μαρούσι, Τ.Κ. 15124

Ψυχοπαιδαγωγικό

Πρόκειται για την ειδικότητα που την ηγείται εξειδικευμένος ψυχολόγος σε παιδιά και εφήβους που παρουσιάζουν όλο το φάσμα των συναισθηματικών δυσκολιών (συναισθηματική απόσυρση, δυσθυμία, μεταβολή συναισθήματος, επιθετικές συμπεριφορές, άγχος, κοινωνική δυσκολία, προσαρμογή, απομόνωση κλπ).

 

Μέσω της ψυχοπαιδαγωγικής παρέμβασης, το παιδί μαθαίνει καλύτερα να αναγνωρίζει τα βασικά και δευτερεύοντα συναισθήματα τόσο για τον εαυτό του, όσο και για τους άλλους, εκπαιδεύεται στο πώς να διακινεί τα συναισθήματα του στους άλλους, καθώς και στο πώς να διαχειρίζεται καλύτερα τα αρνητικά συναισθήματα οδηγώντας σε ομαλή ψυχική έκβαση και επιτυγχάνοντας καλύτερη προσαρμογή και ενσωμάτωση στο περιβάλλον του. Όλο αυτό το ταξίδι της συναισθηματικής εκπαίδευσης συμβάλλει στην βελτίωση της εικόνας εαυτού (υψηλότερη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση), σε συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα, συνειδητότητα του εαυτού, μείωση αρνητικών συμπεριφορών και καλύτερη κοινωνική προσαρμογή. Επιπλέον, το συγκεκριμένο θεραπευτικό πρόγραμμα βοηθά στην εκπαίδευση της ενσυναίσθησης και της θεωρίας του νου (πώς μπαίνω στην θέση του άλλου), στην επίλυση προβληματικών καταστάσεων που επηρεάζουν την ψυχική διάθεση του παιδιού σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, καθώς και στην εκπαίδευση κοινωνικής συσχέτισης.

 

Αρχή του Ψυχοπαιδαγωγικού προγράμματος αποτελεί το χτίσιμο θεραπευτικής σχέσης με το παιδί ή τον έφηβο, σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης, εχεμύθειας, σεβασμού και αποδοχής προς την έκφραση και το μοίρασμα του οποιοδήποτε συναισθήματος.

 

Ο τρόπος παρέμβασης είναι κυρίως μέσα από το συμβόλικο/προβολικό παιχνίδι, γνωσιακές τεχνικές, εκμάθηση κοινωνικών δεξιοτήτων, κοινωνικές ιστορίες, καθώς και του βιωματικού τρόπου εκμάθησης ανάμεσα στον θεραπευτή και τον θεραπευόμενο.

Στόχος του Κέντρου μας

αποτελεί η άμεση και αξιόπιστη θεραπευτική παρέμβαση με στόχο την βελτίωση της δυσκολίας. Στηριζόμαστε στο ΤΡΙΠΤΥΧΟ, Θεραπευτικό Πρόγραμμα, Οικογενειακό Περιβάλλον και Σχολικό Πλαίσιο 

 

Psychostirixi.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας Καλέστε: 2114119254

Συνεργαζόμαστε με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία