Καθημερινά 13:15 - 21:00 & Σάββατο 9:00 - 14:00

Λεωφόρος Κηφισίας 185, Μαρούσι, Τ.Κ. 15124

Μαθησιακό Πρόγραμμα Αποκατάστασης μέσω Μελέτης στο Σχολείο / AFTER SCHOOL

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποσκοπεί στην βελτίωση των γνωστικών δεξιοτήτων του παιδιού με μαθησιακές δυσκολίες. Χρησιμοποιεί εξειδικευμένες νευρογνωστικές παρεμβάσεις και αποσκοπεί στην βελτίωση των δεξιοτήτων του παιδιού στην γνωσιακότητα.

 

Ο μαθητής αποκτά όλες τις βασικές δεξιότητες μάθησης από ειδικευμένο θεραπευτή προκειμένου να μπορεί αργότερα να στηριχτεί και μόνος του στην μελέτη καθώς και να αισθάνεται μεγαλύτερη συναισθηματική ασφάλεια και υψηλότερη αυτοεκτίμηση όσον αφορά την μαθησιακή του εικόνα. Αποκτά όλα τα μαθησιακά εφόδια προς βελτίωση των μαθησιακών του δυσκολιών και των ατομικών μαθησιακών δεξιοτήτων.

 

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται αποκλειστικά στην μελέτη των μαθημάτων του σχολείου μέσα από πρόγραμμα μαθησιακής αποκατάστασης. Αυτό σημαίνει ότι ο μαθητής βελτιώνεται στις εκάστοτε μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζει μέσω των μαθημάτων του σχολείου. Επιπλέον, μαθαίνει να οργανώνει το διάβασμα και τον μαθησιακό χρόνο ώστε να επιτευχθεί η μαθησιακή του ανεξαρτοποίηση.

 

Τα τμήματα είναι είτε ατομικά, είτε αποτελούνται από δυάδα μαθητών όπου αυτό ενδείκνυται.

 

Οι συνεδρίες γίνονται δύο φορές την εβδομάδα και ο γονέας ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για τις μεθόδους που ακολουθήθηκαν. Δίνεται πολλές φορές επιπλέον δουλειά για το σπίτι.

 

Η επικοινωνία με το σχολείο κρίνεται σημαντική προκειμένου να ακολουθείται κοινή γραμμή με το θεραπευτικό πρόγραμμα.

 

Ο μαθητής λαμβάνει κάθε φορά μαθησιακά εργαλεία που θα τον βοηθήσουν στην ενσωμάτωση της γνώσης και στην βελτίωση των δυσκολιών.

 

Αρχικά διεκπεραιώνεται μαθησιακή αξιολόγηση του μαθητή και μετέπειτα ενημέρωση των γονέων ως προς την μαθησιακή εικόνα και τους στόχους του θεραπευτικού προγράμματος.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Στόχος του Κέντρου μας

αποτελεί η άμεση και αξιόπιστη θεραπευτική παρέμβαση με στόχο την βελτίωση της δυσκολίας. Στηριζόμαστε στο ΤΡΙΠΤΥΧΟ, Θεραπευτικό Πρόγραμμα, Οικογενειακό Περιβάλλον και Σχολικό Πλαίσιο 

 

Psychostirixi.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας Καλέστε: 2114119254

Συνεργαζόμαστε με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία