Καθημερινά 13:15 - 21:00 & Σάββατο 9:00 - 14:00

Λεωφόρος Κηφισίας 185, Μαρούσι, Τ.Κ. 15124

Παιδοψυχιατρική εκτίμηση

Η παιδοψυχιατρική παρέμβαση αποσκοπεί στην διάγνωση και την διερεύνηση παραγόντων που σχετίζονται με την ψυχική υγεία του παιδιού ή του εφήβου. Ο παιδοψυχίατρος είναι ο επιστήμονας που παρατηρεί, αξιολογεί και διαγιγνώσκει το εύρος της δυσκολίας. Αποτελεί τον ειδικό που είναι ο επιστημονικά υπεύθυνος για την διάγνωση ενός παιδιού. Είναι αυτός που την ανακοινώνει στον γονέα και εξηγεί την συμπτωματολογία της διάγνωσης, αλλά και μπορεί να ανακοινώσει τον κατάλληλο θεραπευτικό σχεδιασμό προς την βελτίωση της δυσκολίας.

 

Είναι σημαντικό, να παρακολουθεί το παιδί ή τον έφηβο σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να επαναξιολογείται η εικόνα του παιδιού και να εκτιμάται η θεραπευτική πορεία. Ο παιδοψυχίατρος, αν κρίνει απαραίτητο, χορηγεί φαρμακευτική αγωγή, όταν κρίνει ότι το παιδί δυσλειτουργεί σε όλους τους τομείς και πλήττεται κυρίως η ψυχική του υγεία.

 

Πολλές φορές αναλαμβάνει την συμβουλευτική διαδικασία με τους γονείς προκειμένου να σχεδιάσουν τους κατάλληλους χειρισμούς, σε σχέση με τη διάγνωση, έτσι ώστε να εξελιχθεί το ίδιο το παιδί. Επιπλέον, μπορεί να λειτουργήσει ψυχοεκπαιδευτικά με τους γονείς, προκειμένου να εκπαιδευτούν οι ίδιοι οι γονείς στην διάγνωση και την δυσκολία του παιδιού τους.

Στόχος του Κέντρου μας

αποτελεί η άμεση και αξιόπιστη θεραπευτική παρέμβαση με στόχο την βελτίωση της δυσκολίας. Στηριζόμαστε στο ΤΡΙΠΤΥΧΟ, Θεραπευτικό Πρόγραμμα, Οικογενειακό Περιβάλλον και Σχολικό Πλαίσιο 

 

Psychostirixi.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας Καλέστε: 2114119254

Συνεργαζόμαστε με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία