Καθημερινά 13:15 - 21:00 & Σάββατο 9:00 - 14:00

Λεωφόρος Κηφισίας 185, Μαρούσι, Τ.Κ. 15124

Εξειδικευμένο Ψυχοεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Διαχείρισης Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media)

Το συγκεκριμένο Ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώνεται από Ψυχολόγο, μέσα από συγκεκριμένο αριθμό συνεδριών ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας του παιδιού, και έχει ως στόχο την ενίσχυση και βελτίωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το παιδί ή ο έφηβος ως προς την σωστή διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, instagram, massenger, tinder).

 

Συχνά, παρατηρείται θεραπευτικά, τα παιδιά και οι έφηβοι που εμφανίζουν κάποια αναπτυξιακή/συναισθηματική/νευρολογική διαταραχή να αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες στην διαχείριση των παραπάνω μέσων, με αποτέλεσμα να γίνονται εύκολα θύματα εκμετάλευσης με ότι αυτό συναπέγεται όσον αφορά την προσωπική και κοινωνική τους ζωή. Τα παιδιά και οι έφηβοι που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές δυσκολίες όπως χαμηλή εικόνα εαυτού, κοινωνικές δυσκολίες όπως κοινωνικό αποκλεισμό από τις ομάδες συνομιλήκων ή κοινωνική απομόνωση λόγω επικοινωνιακής δυσκολίας, δυσκολίες στην συμπεριφορά όπως έντονη παρόρμηση, καθώς και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές με δυσκολία στην θεωρία του νου, την ενσυναίσθηση και πραγματολογικές δυσκολίες συχνά βρίσκουν διέξοδο σε τέτοιου είδους μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως τρόπο διαφυγής από την δυσκολία, με εμφανείς όμως δυσκολίες στην σωστή διαχείριση των μέσων αυτών και με αυξημένη επικινδυνότητα να γίνουν άμεσα εκμεταλλεύσιμοι.

 

Το συγκεκριμένο θεραπευτικό πρόγραμμα αποσκοπεί στην αφύπνιση της θεωρίας του νου, της ενσυναίσθησης, καθώς και των δευτερογενών οφελών των άλλων. Αναπτύσσεται η δεξιότητα κρίσης των σκοπών του άλλου με αποτέλεσμα το παιδί και ο έφηβος να μπορεί κάθε φορά να κρίνει τι είναι αθώο και τι όχι από την πλευρά του άλλου. Αυτό συνεπάγεται με την βελτίωση της αυτοεικόνας και φυσικά της αυτοπροστασίας, κάτι που μπορεί να γενικευτεί και στις εξωπραγματικές σχέσεις πέρα από τις εικονικές.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού, σύνδρομο Asperger, ΔΕΠ-Υ, Νοητική Υστέρηση και Συναισθηματικές δυσκολίες. 

Στόχος του Κέντρου μας

αποτελεί η άμεση και αξιόπιστη θεραπευτική παρέμβαση με στόχο την βελτίωση της δυσκολίας. Στηριζόμαστε στο ΤΡΙΠΤΥΧΟ, Θεραπευτικό Πρόγραμμα, Οικογενειακό Περιβάλλον και Σχολικό Πλαίσιο 

 

Psychostirixi.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας Καλέστε: 2114119254

Συνεργαζόμαστε με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία