Καθημερινά 13:15 - 21:00 & Σάββατο 9:00 - 14:00

Λεωφόρος Κηφισίας 185, Μαρούσι, Τ.Κ. 15124

Οι στόχοι μας

Το Κέντρο ειδικών θεραπειών ‘Ψυχοστήριξη’ αποτελεί ένα σύγχρονο διεπιστημονικό χώρο, που έχει ως στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, συμβάλλοντας στην λειτουργικότερη βελτίωση της καθημερινότητας. Κύριο μέλημα μας, είναι αρχικά η έγκαιρη διάγνωση της δυσκολίας μέσα από αξιόπιστα θεραπευτικά εργαλεία, η πρόληψη και η κατάλληλη θεραπευτική παρέμβαση, όπου αυτή κρίνεται απαραίτητη, στον ευχάριστο και επιστημονικά διαμορφωμένο χώρο του κέντρου. Μέσα από την συνεχή εκπαίδευση της διεπιστημονικής ομάδας φροντίζουμε να παρέχουμε αξιοπιστία θεραπευτικών προγραμμάτων, σύγχρονο θεραπευτικό εξοπλισμό, όπου συνεχώς ανανεώνουμε και αναπροσαρμόζουν σύμφωνα με τις ανάγκες που παρουσιάζονται.

 

Το Κέντρο μας, είναι άρτια εξοπλισμένο από το απαραίτητο υλικό για την κατάλληλη θεραπευτική παρέμβαση. Επιπλέον, παρέχουμε τα πιο αξιόπιστα μετρήσιμα αξιολογητικά τεστ που συμβάλλουν αρχικά στην έγκυρη αξιολογιτική διαδικασία με απώτερο σκοπό την στοχευμένη θεραπευτική παρέμβαση. Η αγάπη και ο σεβασμός προς την ανθρώπινη δυσκολία, κάνει την ομάδα μας να διαφέρει και να συνεχίζει να επιτελεί το θεραπευτικό της έργο με απαράμιλλη αφοσίωση και φροντίδα προς τον άνθρωπο.

 

Το Κέντρο μας παρέχει θεραπευτικές υπηρεσίες σε παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες, προβλήματα συμπεριφοράς, ψυχοκινητική καθυστέρηση, ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, δυσκολίες στις κοινωνικές δεξιότητες, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, διαταραχές λόγου, δυσκολίες στην συγκέντρωση προσοχής-υπερκινητικότητα, επιλεκτική αλαλία.

 

Επίσης, απευθύνεται σε ενήλικες παρέχοντας ατομική ψυχοθεραπεία σε δυσκολίες που αφορούν, διαταραχές της διάθεσης, αγχώδεις διαταραχές, διαταραχές διατροφής, ψυχοσωματικές δυσκολίες, τραυματικά γεγονότα, διαπροσωπικές δυσκολίες, δυσκολίες στον επαγγελματικό ή ακαδημαϊκό χώρο καθώς και σε θέματα αυτογνωσίας και υπαρξιακών ζητημάτων. Επιπλέον, παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικής γονέων με στόχο την ενδυνάμωση του ρόλου τους ως προς την διαχείριση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το παιδί ή ο έφηβος, καθώς και την εκπαίδευση των γονέων ως προς την διάγνωση της δυσκολίας.

 

Σε κάθε περίπτωση, βασική αρχή του κέντρου είναι ο σεβασμός, η ειλικρίνεια και η εχεμύθεια του ατόμου, καθώς και η αυστηρή τήρηση του απορρήτου. Στηριζόμαστε στο ΤΡΙΠΤΥΧΟ της σωστής θεραπευτικής παρέμβασης, που για εμάς είναι το Θεραπευτικό Πρόγραμμα, το Οικογενειακό Περιβάλλον και το Σχολικό Πλαίσιο. Για αυτό τον λόγο, φροντίζουμε και οι τρεις αυτοί παράγοντες να είναι αλληλένδετα δεμένοι με στόχο την αποτελεσματικότερη θεραπευτική προσέγγιση.

 

Αποτελούμαστε από μια ολοκληρωμένη Διεπιστημονική Ομάδα, επιστημονικά καταρτισμένη, σε όλο το φάσμα των δυσκολιών ενός παιδιού και με πολυετή εμπειρία.

Στόχος του Κέντρου μας

αποτελεί η άμεση και αξιόπιστη θεραπευτική παρέμβαση με στόχο την βελτίωση της δυσκολίας. Στηριζόμαστε στο ΤΡΙΠΤΥΧΟ, Θεραπευτικό Πρόγραμμα, Οικογενειακό Περιβάλλον και Σχολικό Πλαίσιο 

 

Psychostirixi.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας Καλέστε: 2114119254

Συνεργαζόμαστε με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία