Καθημερινά 13:15 - 21:00 & Σάββατο 9:00 - 14:00

Λεωφόρος Κηφισίας 185, Μαρούσι, Τ.Κ. 15124

Ατομική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων

Η ατομική ψυχοθεραπεία αποτελεί ένα ασφαλές πλαίσιο, όπου ένα άτομο μπορεί να εκφράσει ελεύθερα τις δυσκολίες που εμφανίζει, επώδυνα γεγονότα που έχουν επηρεάσει τον ψυχισμό του, ακόμα και καταστάσεις που μπορεί να έχουν προκαλέσει σύγχυση στην καθημερινότητα του και συσχέτιση με τους άλλους. Όταν το άτομο, αισθάνεται λιγότερο ικανό στο να μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες που τον επηρεάζουν ψυχικά και δυσχεραίνουν την καθημερινότητα του σε προσωπικό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο, τότε χρειάζεται η βοήθεια του ειδικού. Αυτές τις στιγμές, η βοήθεια από φίλους και συγγενείς δεν φαίνεται να βοηθά ουσιαστικά σε βαθύτερο επίπεδο, διότι εμπλέκονται προσωπικά ζητήματα και βιώματα που μπορεί να προκαλέσουν περισσότερη συναισθηματική σύγχυση και να αποπροσανατολίσουν. Ο ρόλος του ψυχοθεραπευτή είναι να λειτουργήσει συνεργατικά με τον θεραπευόμενο, σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης και εχεμύθειας, ώστε να σχετιστούν στο θεραπευτικό δωμάτιο και μέσα από την βιωματική εμπειρία και των δύο, να κατανοήσει ο θεραπευόμενος πώς οι παρελθούσες εμπειρίες έχουν επιδράσει στην διαμόρφωση της προσωπικότητας και συνεχίζουν να δυσχεραίνουν την ποιοτική ζωή σε όλους τους τομείς. Μέσα από την αυτογνωσία και την συνύπαρξη και των δύο στο δωμάτιο μαθαίνονται οι τρόποι συσχέτισης εαυτού στο εδώ και το τώρα.

 

Η ψυχοθεραπεία περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δυσκολιών όπως:

 

Διαταραχές της διάθεσης (κατάθλιψη, μεταβολές της διάθεσης)

Αγχώδεις διαταραχές (γενικευμένη αγχώδης διαταραχή, κρίσεις πανικού, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, φοβίες, μετατραυματική διαταραχή, ψυχοσωματικά συμπτώματα)

Διαταραχές της διατροφής (νευρική βουλιμία, νευρική ανορεξία, παχυσαρκία)

Διαταραχές Προσωπικότητας

Σεξουαλικές δυσλειτουργίες

Αυτοάνοσα νοσήματα

Διαπροσωπικές δυσκολίες

Εξαρτήσεις

 

Σε περίπτωση που παρουσιάζεται δυσκολία στο να παρευρεθεί κάποιος στο χώρο, λόγω αλλαγής διαμονής, κινητικής δυσκολίας ή κάποιου άλλου σημαντικού ζητήματος, δύναται η δυνατότητα συνεδρίων μέσω Skype.

Στόχος του Κέντρου μας

αποτελεί η άμεση και αξιόπιστη θεραπευτική παρέμβαση με στόχο την βελτίωση της δυσκολίας. Στηριζόμαστε στο ΤΡΙΠΤΥΧΟ, Θεραπευτικό Πρόγραμμα, Οικογενειακό Περιβάλλον και Σχολικό Πλαίσιο 

 

Psychostirixi.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας Καλέστε: 2114119254

Συνεργαζόμαστε με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία