Καθημερινά 13:15 - 21:00 & Σάββατο 9:00 - 14:00

Λεωφόρος Κηφισίας 185, Μαρούσι, Τ.Κ. 15124

Συμβουλευτική Γονέων

Η Συμβουλευτική Γονέων αποτελεί μια ψυχοεκπαιδευτική διαδικασία που έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τον γονικό ρόλο. Οι γονείς διαδραματίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο συμβάλλοντας στην ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη του παιδιού. Πολλές φορές ο γονέας αισθάνεται κουρασμένος και ανασφαλής σε σχέση με το γονικό του έργο. Είναι απαραίτητη η συμβουλευτική από εξειδικευμένο ψυχολόγο που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους γονείς και να τους κατευθύνει διεξοδικά για την ομαλή σχέση και διαχείριση του παιδιού.

 

Μέσω της συμβουλευτικής, οι γονείς μπορεί να κατανοήσουν καλύτερα τις δύσκολες συμπεριφορές του παιδιού, εστιάζοντας πολλές φορές στο υπόβαθρο που μπορεί αυτές να προκαλούνται, καθώς εφοδιάζονται με τις κατάλληλες τεχνικές ώστε να διαχειριστούν καλύτερα την δυσκολία και την σχέση τους με το παιδί. Μαθαίνουν πως να διαχειρίζονται καλύτερα τις δύσκολες καταστάσεις αλλά και το πως να διαβάζουν, να ακούνε και να διαχειρίζονται το συναίσθημα του παιδιού.

 

Συχνά η συμβουλευτική αποκτά εκπαιδευτικό χαρακτήρα, βοηθώντας τον γονέα να εκπαιδευτεί ως προς την διάγνωση του παιδιού και να κατανοήσει καλύτερα την δυσκολία του, ώστε να την διαχειριστεί με τον σωστό τρόπο. Είναι πολύ σημαντικό οι γονείς, στο παιδί που παρουσιάζει κάποια δυσκολία, να μπορούν να μάθουν τον τρόπο που θα χρειαστεί ώστε να μπουν στον κόσμο του με αποτέλεσμα αργότερα να το βοηθήσουν να μπει στον κόσμο των άλλων.

 

Στην συμβουλευτική είναι σημαντική η συνεύρεση και των δύο γονέων προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πολλές φορές, μπορεί να πραγματοποιηθούν συνεδρίες και με σημαντικά άλλα πρόσωπα που διαδραματίζουν και αυτά σημαντικό ρόλο στην ζωή του παιδιού.

Στόχος του Κέντρου μας

αποτελεί η άμεση και αξιόπιστη θεραπευτική παρέμβαση με στόχο την βελτίωση της δυσκολίας. Στηριζόμαστε στο ΤΡΙΠΤΥΧΟ, Θεραπευτικό Πρόγραμμα, Οικογενειακό Περιβάλλον και Σχολικό Πλαίσιο 

 

Psychostirixi.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας Καλέστε: 2114119254

Συνεργαζόμαστε με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία