Καθημερινά 13:15 - 21:00 & Σάββατο 9:00 - 14:00

Λεωφόρος Κηφισίας 185, Μαρούσι, Τ.Κ. 15124

Ατομική Ψυχοθεραπεία Παιδιού και Εφήβου

Στις μέρες μας, ακόμα και η ανέμελη ζωή των παιδιών φαίνεται να επηρεάζεται με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η καθημερινότητά τους, και για αυτό τον λόγο καλό είναι οι άνθρωποι που συναναστρέφονται με τα παιδιά να αποτελούν ένα καλό μάτι και αυτί ώστε να παρατηρήσουν οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή στην συμπεριφορά και το συναίσθημα. Σε αυτή την περίπτωση η σωστή υποστήριξη και βοήθεια κρίνεται απαραίτητη ώστε να παρέμβουμε έγκαιρα. Η βασική σκέψη των γονιών και των ατόμων που διαδραματίζουν κάποιο ρόλο στη ζωή ενός παιδιού θα ήταν καλό να στρέφεται στο ότι οι εμπειρίες και οι σχέσεις που βιώνει ο καθένας ως παιδί με τους σημαντικούς άλλους αποτελούν τη βάση της προσωπικότητας και του τρόπου ζωής που θα διαμορφώσει έπειτα ως ενήλικας.

 

Συχνά προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν τόσο στην παιδική όσο και την εφηβική ηλικία είναι οι συναισθηματικές δυσκολίες, όπως άγχος, μελαγχολική διάθεση, παιδική κατάθλιψη, ψυχοσωματικά συμπτώματα, ιδεοψυχαναγκασμοί, φοβίες, η αντιμετώπιση ενός τραυματικού γεγονότος (πένθος, διαζύγιο, ασθένεια), θέματα σεξουαλικότητας, σχολικός εκφοβισμός, δυσκολίες στην συμπεριφορά (επιθετικότητα), επιλεκτική αλαλία, δυσκολίες στις σχέσεις με συνομηλίκους, χαμηλή αυτοεκτίμηση κλπ.

 

Η ψυχοθεραπεία στηρίζεται σε σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί ή τον έφηβο, προκειμένου να μπορούν να εκφραστούν και να μοιραστούν τα δύσκολα συναισθήματα και οι ανησυχίες. Η θεραπευτική παρέμβαση μπορεί να είναι είτε ατομική, είτε οικογενειακή-συστημική ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε περίπτωσης. Στόχος της παρέμβασης είναι το θεραπευόμενο παιδί να γίνει ένας ψυχικά υγιής ενήλικας.

Στόχος του Κέντρου μας

αποτελεί η άμεση και αξιόπιστη θεραπευτική παρέμβαση με στόχο την βελτίωση της δυσκολίας. Στηριζόμαστε στο ΤΡΙΠΤΥΧΟ, Θεραπευτικό Πρόγραμμα, Οικογενειακό Περιβάλλον και Σχολικό Πλαίσιο 

 

Psychostirixi.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας Καλέστε: 2114119254

Συνεργαζόμαστε με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία