Καθημερινά 13:15 - 21:00 & Σάββατο 9:00 - 14:00

Λεωφόρος Κηφισίας 185, Μαρούσι, Τ.Κ. 15124

Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα

Το Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα (ΓΣΔ) είναι ένα ομαδικό ψυχοπαιδαγωγικό μοντέλο ειδικά σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση των κοινωνικών, επικοινωνιακών και συναισθηματικών δυσκολιών που συχνά αντιμετωπίζουν παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση, συναισθηματικές δυσκολίες, υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό (ΥΛΑ) και σύνδρομο Asperger.

 

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν και βελτιώσουν κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες αλλά και να καταφέρουν να ξεπεράσουν συναισθηματικές δυσκολίες όπως φοβίες, άγχη, στερεοτυπίες, εμμονές, προκλητικές συμπεριφορές, δυσκολία στην μετάβαση αλλαγών, έλλειψη αυτοπεποίθησης και χαμηλής εικόνας εαυτού. Αναγνωρίζοντας ότι κάθε παιδί είναι ξεχωριστό, τα προγράμματα ΓΣΔ είναι εξατομικευμένα και σχεδιάζονται κατόπιν λεπτομερούς αξιολόγησης του επιπέδου λειτουργικότητας, επιμέρους δυσκολιών και αναπτυξιακού σταδίου του κάθε παιδιού. Η θεματολογία και οι επιμέρους στόχοι της κάθε ομάδας ορίζονται με βάση τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των μελών της. Προσωπικοί στόχοι για το κάθε μέλος τίθενται σε συνεργασία με τους γονείς.

 

Τα παιδιά καλούνται να συμμετέχουν σε βιωματικές, διαδραστικές ιστορίες και να ξεπεράσουν μια σειρά από δοκιμασίες. Οι δοκιμασίες αυτές στοχεύουν να τονώσουν την αυτοπεποίθηση και αυτοεικόνα των παιδιών, καθώς και να τα παροτρύνουν να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τα βοηθήσουν να δημιουργήσουν υγιείς φιλίες και να βελτιώσουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις μαθαίνοντας λειτοργικούς τρόπους αλληλεπίδρασης με τους σημαντικούς άλλους, δεξιότητες όπως η αναγνώριση, η έκφραση και το μοίρασμα των συναισθημάτων τους, η αντίληψη της λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας, η ενσυναίσθηση, η ικανότητα να ακούνε τον συνομιλητή τους, να παρακολουθούν και να συμμετέχουν σε μια συζήτηση.

 

Αποτελεί ένα πολύ σημαντικό και ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ πρόγραμμα που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δυσκολιών, όπως συναισθηματικές δυσκολίες, επικοινωνιακές δυσκολίες, δυσκολίες στην συμπεριφορά, δυσκολίες στην συγκέντρωση προσοχής και υπερκινητικότητας, χαμηλή αυτοεκτίμηση, ΔΕΠ-Υ, Σύνδρομο Asperger, επιλεκτική αλαλία.

Στόχος του Κέντρου μας

αποτελεί η άμεση και αξιόπιστη θεραπευτική παρέμβαση με στόχο την βελτίωση της δυσκολίας. Στηριζόμαστε στο ΤΡΙΠΤΥΧΟ, Θεραπευτικό Πρόγραμμα, Οικογενειακό Περιβάλλον και Σχολικό Πλαίσιο 

 

Psychostirixi.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας Καλέστε: 2114119254

Συνεργαζόμαστε με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία